Noutăți şi Promoţii

Noutăținoutăți

24 Martie 2017

În rețeaua Dufremol a apărut un produs nou: Lajita Mezcal Reposado. Mezcal – este o rudă apropiată tequilei, ce se produce dintr-un soi special de agave. Cireașa de pe tort al băuturii este omida, care este amplasată direct în sticlă.

Băutura se produce în statul mexican Oaxaca. Inima Guavei mature este curățată de frunze și se coace până la transformarea amidonului în sirop de zahăr. După care planta este mărunțită, se stoarce sucul și se așteaptă, până ea fermentează.

De ce omida plutește în băutura alcoolică de elită? Această omidă aparține fluturilor ”gusano”, care mănâncă frunze de agave. Mexicanii numesc cu afecțiune aceste creaturi ”Huanito”. Interesant, este faptul că ele sunt adăugate exclusiv în soiurile de elită de mezcal. Pentru prima dată, băutura cu omidă a părut pe rafturi în anul 1940. Multe legende roiesc în jurul lui Huanito. Mulți vorbesc, că prezența sa demonstrează calitatea băuturii, în care ea nu se descompune. Alții susțin: ea ajută la restabilirea virilității. Totuși, toate astea sunt doar mituri. De fapt, omidele gusano din vremuri străvechi fac parte din bucătăria tradițională mexicană. Așa produs 60% constă din proteine, restul 40% apațin uleiurilor și grăsimilor.

Lajita Mezcal Reposado se produce manual. Aroma sa complexă este compusă din notele fructelor tropice și condimente. În gust se simt motive de fructe și note ușoare de fum. Gustul plăcut îndelung este plin de prospețime.

17 Martie 2017
14 Martie 2017
Metode de plată

PrincipalăNoutățiDespre noiColectarePlataSecuritateContacte
©2017 ro.dutyfree.md
Toate drepturile sunt rezervate